BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Ahlan wa sahlan

Thursday, August 13, 2009

Pelangi Pagi






'Abang,petang ni mira akan bertolak.Mira cuma nak restu abang sebagai suami Mira.Mira tak mungkin akan tolak tawaran kedua ini setelah mira dh tolak tawaran pertama.Tiada guna Mira masih di Malaysia sedangkan hati Mira sakit.Sakit abang tau tak bila suami sendiri beralih arah kepada wanita lain.Abang tak perlu cakap apa2 sebab Mira dh tekad Mira akan keluar rumah ini.Terima kasih abang untuk segala-galanya..terima kasih..air mata aku mengalir deras tanpa aku sempat menoleh pada lelaki itu.Maafkan Mira abg segala dosa Mira..
" Terpulang Mira,abang tak halang .Memang mira tak layak duduk di rumah ni..Mira boleh berambus..jangan tunjuk lagi muka kau kat sini.Lagi satu perempuan tu lebih layak untuk ganti tempat kau.Dia cantik,bergaya dan tak macam kau mira.Pergi la..Aku kahwin dengan kau pun bukan sebab aku cinta kan kau.Aku kahwin dengan kau sebab emak ayah aku suruh.Emak ayah aku dengan emak ayah kau kawan baik.Aku pun tak terfikir akan kahwin dengan kau Mira..




"Kalau macam tu,abang ceraikan lah Mira,Mira boleh bina hidup sendiri tanpa abang.Anak dalam kandungan Mira biarlah mira besarkan sendiri..
"Apa?anak? Amir Haiqal suami aku memandang aku terkejut...
"Ya ,anak ini..anak kita tapi abang dh buta sebab perempuan tu..sudahlah abang.Tak perlu berlakon dan pura-pura depan Mira abang.Depan papa mira..depan mama Mira..cukup abang..aku terus keluar meninggalkan rumah itu...
Mira...mira tunggu abang.Lelaki itu cuba menghalang aku dari memandu kereta Honda Civic Biru itu tapi aku terus menekan pedal minyak tanpa menoleh..Aku sedih,kecewa bila aku nampak sendiri dengan mata sendiri.Mesra..terlalu mesra.Mata aku tidak pernah menipu.Sebenarnya,sebelum ini kawan2 sekerja ku pernah juga terserempak dengan suami aku tapi aku pekakkan telinga.Aku tak percaya kerana selagiaku tidak nampak di depan mata aku..mustahil suami yang aku sayang dan hidup bersama selama 5 tahun sanggup buat begitu pada aku.Aku mati2 dan aku marah bila mereka mengatakan bukan2.AKhirnya..bukti depan mata aku ketika aku terdetik selepas aku membuat Medical Check-up di Klinik berdekatan dan hasil dari scanning aku disahkan hamil 2 minggu. Dan tiba-tiba mataku ternampak satu kereta yang aku teramat kenal.Itu kereta suami aku.Tapi kenapa ad perempuan?dan mereka keluar dari kereta dan berpegangan tangan .Apa semua nya? "Oh, ini siapa abang?aku menyerang tiba-tiba.Oh,ini lah bakal isteri abang ye.Fine....muka lelaki itu pucat tak berdarah.Mira!!mira nanti dulu.

Kali ni aku nekad..aku harus pergi sejauh mungkin.Biar aku bawa hati yang remuk dan hancur berkecai.Aku perlu masa untuk tenangkan fikiran..Aku terlalu sayang dia dan terlalu mempercayai dia.Dia cinta pertama aku tapi semuanya dh terbongkar.Lagu Aliyah seolah-oleh menceritakan kisah aku " Begitu hidup ini,tiada yang abadi"....air mata bergenang tapi aku terus memecut Honda ku tanp mempedulikan kereta disebelah kiri dan kanan.Aku harus pergi untuk menyambung pengajian ku dalam Bidang Psikologi di University of Glasgow di United Kingdom dan kalau tidak terjadi perkara ini akan memilih untuk sambung di Malaysia.Tapi perkara dh terjadi dan tiket penerbangan dh selesai di booking oleh papa aku.
Aku tiba di KLIA pada jam 5 petang dan penerbangan ku dijangka pada pukul 6 petang...
lagi satu jam bisikku..aku berjalan ke surau berhampiran untuk menunaikan solat sunat musafir.Selesai itu tiba2 handphone ku berbunyi untuk diangkat...
aku melihat panggilan dari "hubby" berkali2.Aku terus menekan cancel dan kali ini aku memang rasa terlalu benci dengan lelaki penipu begitu...

Aku keluar dengan beg tolakku dan barang-barang lain dan aku terus check-in. Sekali lagi handphone ku berbunyi tapi no itu dari papa ku.."Ye pa.Mira nak bertolak dah.Mira tak sanggup duduk sini lagi pa.Papa tolong pesan dgn Amir,tak perlu cari Mira.
Habis sahaja aku bercakap,lelaki itu tiba2 muncul dihadapanku..untuk apa dia kesini?jantungku hampir tersentak..terkejut."Mira,maafkan abang bertindak terburu-buru.Walau apapun abang tak kan ceraikan mira.Abang takkan benarkan lelaki manapun menyentuh mira.

"Abang,kenapa abang masih tak faham lagi.Mira dari awal lagi dh cakap mira benci dengan lelaki penipu dan khianati kepercayaan mira .Sekali mira ditipu,mira akan benci orang tu sampai bila2.
"Walau dengan abang?abang suami mira.Abang ad hak atas anak tu.Itu anak kita kan? Lelaki itu memegang tanganku seolah-olah memujukku..
lepaskan tangan mira abg..
"Abang takkan lepaskan tangan mira selagi mira tak cakap yang mira maafkan abang".
ok,mira maafkan abang tapi mira minta sangat abang jangan cari mira.

Tiba-tiba terdengar 1 pengumuman "Attention to passenger Boeing MH1114 to UK please proceed to Arrival Hall now.Thank you"
"Perhatian kepada penumpang pesawat MH1114 ke United Kingdom sila ke Balai Berlepas sekarang juga.Terima kasih"
"Maafkan Mira abang" .Aku terus menarik jemariku dari genggaman dia..Air mata mengalir lagi deras tapi aku tak berdaya untuk menoleh padanya.

Mira,nanti dulu!!!mira..mira tunggu abang..mira abg takkan ceraikan mira..abg takkan ceraikan mira..mira kena ingat tu...!!!!!
< To be continued>

0 comments:

There was an error in this gadget